Search

Kringloopvondsten

Je hoort wel eens verhalen dat iemand bij de plaatselijke kringloop een oude bank koopt en bij thuiskomst een stapel bankbiljetten tegenkomt. Soms doet iemand een kringloopvondst van onschatbare waarde!

Echte Pablo Picasso affiche
Een werkloze Amerikaan zag bij een kringloop een mooie affiche, hij dacht dat het een kopie was waar hij toch nog wel wat geld kon verdienen. Voor nog geen 15 euro kocht hij het affiche en deed er wat onderzoek naar. Uiteindelijk bleek het een originele affiche te zijn, gesigneerd door de bekende schilder Pablo Picasso. Nadat de affiche echt was bevonden door een medewerker van een veilinghuis verkocht de man hem aan een verzamelaar voor zo’n 7000 dollar!

Bijna overgeschilderd!
Zoals veel schilders kocht een Amerikaanse vrouw een abstract schilderij om die over te schilderen voor één van haar eigen schilderijen. Het schilderij kostte nog geen tientje, niet duur dus voor een goed stuk linnen. Voordat ze het over ging schilderen bekeek ze het werk nog eens goed en op de achterkant stonden een paar namen. Het bleek dat het abstract gemaakt was door Ilya Bolotowsky, een Russische schilder die ooit nog begeleid werd door Piet Mondriaan en ook vergelijkbare abstracte technieken gebruikte. Het schilderij werd getaxeerd op zo’n 20.000 euro en werd uiteindelijk voor bijna 35.000 euro geveild.

Een rare Chinese kom
Een Australiër maakte regelmatig een rondje bij de lokale kringlopen en vond een keer een vreemde kom. Er was wel een stukje af maar voor een paar euro nam hij hem toch maar mee. Dat bleek een goede gok te zijn, het bleek te gaan om een hele zeldzame ‘libation cup’ uit de 17e eeuw. In veiling bracht de kom ruim 60.000 euro op! Heb jij wel eens iets vreemds bij een kringloopwinkel gekocht en het ook laten taxeren?

Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring
Michael Sparks kocht voor een paar dollar een kopie van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring ofwel de Declaration of Independence. Hij dacht dat het een oude herdruk was en kocht tegelijkertijd nog wat andere dingen zoals een peper- en zoutstel. Thuisgekomen zocht hij op het internet naar de Onafhankelijkheidsverklaring en kwam er achter dat hij misschien toch wel iets bijzonders had gevonden. Bij taxatie bleek dat het een officiële kopie was, gedrukt in 1823 met een geschatte waarde van 250.000 dollar! In veiling werd het nog beter, het document verkocht voor maar liefst 477.000 dollar. Er missen nog steeds een aantal van deze officiële verklaringen, misschien is er ooit wel eentje naar Nederland gestuurd en hangt die bij je plaatselijke kringloop op je te wachten!

Een schilderij voor het goede doel
In een kringloop voor een goed doel zag een 81-jarige man een mooi schilderijtje. Hij kocht het in de hoop er iets mee te verdienen op het internet. Z’n schoondochter liet het echter taxeren en het bleek een werk van een Vlaamse schilder te zijn, gemaakt rond 1650. De taxatiewaarde lag rond de 25.000 euro maar in veiling bracht het bijna 2 ton op!
Dus kom je een keer wat moois tegen bij de kringloop maar weet je er niet veel van af? Neem het gewoon mee! Als het niets waard blijkt te zijn kun je het altijd nog op de Vrijmarkt verkopen of weer aan een goed doel geven!

Vergelijkbare kringloopwinkels

Leave a Comment