Search

Wat koop je bij de kringloopwinkel?

Sommigen denken dat je bij een kringloop vooral wat oude kleding, meubels en rommel vindt maar ook veel mensen weten er steeds de juiste koopjes uit te halen. Waar zou je nog extra op kunnen letten bij je lokale kringloop en er misschien nog wat op kunnen verdienen?

Sieraden
Bij veel kringlopen staat in de buurt van de kassa een bakje of vitrine met verschillende sieraden. Meestal zijn dit goedkope kettingen en broches maar af en toe zitten er echte dure dingen bij die de medewerkers niet hebben ontdekt. Bekijk daarom altijd even wat er ligt en let vooral of je een klein merkje ergens in ziet staan. De meeste sieraden van goud of zilver zullen zo’n merkje hebben en thuis kun je opzoeken wat het precies is. Vooral bij goud is het gewicht erg belangrijk, dit begint nu zo ongeveer bij 20 euro per gram dus ook een klein gouden ringetje is al aardig wat waard! Een gram zilver is een stuk minder waard, dan is vaak de artistieke waarde een stuk belangrijker, helemaal wanneer je een mooi zilveren sieraad kunt vinden van een bekende ontwerper.

Speelgoed
Antiek speelgoed is nog altijd geliefd bij verzamelaars maar ook bijzonder speelgoed wat er nog goed uitziet (vooral wanneer het weinig is gebruikt) kan interessant zijn. Barbies uit de jaren ’60 zijn wereldwijd gevraagd en ook al is er wat minder vraag naar Dinky Toys, ook bijzondere modellen van deze speelgoedauto’s zijn geliefd. Om bordspellen goed te kunnen verkopen moet je vooral op zoek naar de oude Amerikaanse exemplaren. Ook nieuwer speelgoed kan interessant zijn om te kopen, vooral van bekende merken als Lego en Playmobil.

Kleding
Wist je dat kringloopwinkels ook veel kleding verkopen die nauwelijks is gebruikt? Regelmatig gooien mensen kleding weg die ze ooit hebben gekocht en nog nooit hebben aangehad of slechts voor een seizoen. Af en toe zitten er kledingstukken van bekende dure merken bij en soms zelfs van echte designers. Ook als je graag vintage kleding koopt kun je bij een kringloop terecht. Zo spaar je mooi veel uit aan kleding om zo nog meer andere dingen te kunnen kopen! Ik koop zelf aardig vaak werkshirts bij de kringloop, altijd makkelijk en spotgoedkoop!

Aardewerk en glas
Bij de kringloop kom je veel bloempotten en siervaasjes tegen en af en toe heb je geluk en staat er iets van een verzamelwaardig merk of kunstenaar. Hiervoor let je vooral op een stempel of signatuur onder aardewerk of een etsmerk in glas. Niet alles wat gesigneerd is of oud lijkt is geliefd bij verzamelaars, er zijn ook fabrieken die zo veel hebben gemaakt dat er bijna geen waarde in zit. Zie je wat leuks? Koop het gewoon als het niet te duur is en probeer er wat meer informatie over te vinden, misschien heb je geluk en is het vaasje wat je hebt gevonden honderden euro’s waard of je hebt een leuk vaasje om bloemen in te doen!

Gereedschap
Hiervoor heb je aardig wat concurrentie bij de kringloop maar af en toe kom je toch nog wat tegen. Ik kijk meestal naar gereedschap van de bekende merken en als ik ze zelf niet gebruik verkoop ik ze makkelijk op Marktplaats. Ook kijk ik altijd naar mooie oude gereedschappen voor bijvoorbeeld houtbewerking, altijd leuk voor de verzameling! Bijzonder antiek gereedschap kan je veel geld opleveren bij een verzamelaar of vakman die het nog steeds gebruikt.

Boeken
Deze zijn over het algemeen wat minder makkelijk te verkopen maar wanneer je altijd even rondkijkt kun je soms mooie boeken vinden. Goede boeken over kunst, design en architectuur kunnen soms de interesse wekken van verzamelaars. Naast dit soort boeken ben ik ook vaak op zoek naar leesboeken voor vakantie en leuke boeken over verschillende onderwerpen. Ook bijna nieuwe kinderboeken zijn altijd leuke vondsten.

Meubels
Wanneer je zelf op zoek bent naar de inrichting van een (huis)kamer kun je bij een kringloopwinkel soms mooie meubels vinden. Mensen wisselen soms na een paar jaar van hun inrichting waarna een bank die nog jarenlang mee kan soms gewoon bij de kringloop staat. Over het algemeen is meubilair lastig om weer te verkopen maar wanneer je een echt mooi antiek stuk hebt of een mooi designmeubel zijn er vast wel geïnteresseerden te vinden.

Is het makkelijk om geld te verdienen met kringloop vondsten?
Nee, dan zouden waarschijnlijk heel veel mensen het doen! Wanneer je echter regelmatig wat koopt en verkoopt en op internet informatie zoekt over wat je hebt gekocht leer je steeds meer de echte koopjes te herkennen en weet je ook wat geliefd is bij kopers. Vooral wanneer je in de buurt van een paar kringlopen woont waar regelmatig nieuwe spullen worden ingebracht kan je op langere duur wel een leuk extraatje verdienen en misschien heb je wel een keer geluk dat je een echt waardevolle schat vindt bij de kringloop.

Vergelijkbare kringloopwinkels

Leave a Comment