Search

Dure Rolex in kringloopbank

Een Canadese vrouw kocht vier jaar geleden voor nog geen 25 euro een bank bij een kringloopwinkel en zette hem – waarschijnlijk zonder hem goed schoon te maken – in haar woonkamer. Toen ze op een gegeven moment haar telefoon tussen de kussens verloor probeerde ze die te pakken maar er kwam een horloge tevoorschijn. Ze vroeg aan haar vader of het horloge misschien van hem was en hij antwoordde ‘Je weet toch dat ik geen Rolex kan betalen.’

Wie bracht de bank naar de kringloop?
De vrouw belde nog naar de kringloopwinkel om te achterhalen van wie dit mooie horloge was maar daar hadden ze de gegevens van vier jaar geleden ook niet meer waarop de vrouw besloot het horloge te verkopen.

Geen gewone Rolex
Bij onderzoek naar de mogelijke waarde kwam ze er achter dat het hier ook niet om een gewone Rolex ging maar om een Rolex Daytona Paul Newman, een horloge waarvan er eind jaren ’60 nog geen 3000 zijn gemaakt, dit was ook nog eens een versie met een zeldzamere wijzerplaat. De huidige waarde van een dergelijk horloge ligt waarschijnlijk boven de 250.000 dollar en een vergelijkbaar horloge van Paul Newman zelf werd in 2017 geveild voor maar liefst 15.5 miljoen dollar! Op de website van verzamelaar en handelaar in zeldzame horloges Bob’s Watches staat het hele verhaal (in het Engels).  

Een huis en borstimplantaten
Toen de vrouw werd gevraagd wat ze met het geld zou doen antwoordde ze dat ze een huis en borstimplantaten ging kopen.. Wat zou jij doen wanneer je in een kringloopvondst een kostbaar iets vindt?

Vergelijkbare kringloopwinkels

Leave a Comment