Search

Kringloopwinkels sluiten vanwege Corona virus

Vooral in Noord-Brabant en verder door het hele land hebben al verschillende kringloopwinkels hun deuren gesloten en de komende dagen en weken zullen er naar verwachting meer kringloopwinkels sluiten. Kijk dus even op de website van de kringloop of bel ze even op om te zien of ze nog open zijn wanneer je er wat verder voor moet reizen.

Het sluiten is grotendeels in het kader van de geadviseerde sociale onthouding door het RIVM. De kans op verspreiding van het coronavirus is veel kleiner wanneer je zo weinig mogelijk plekken bezoekt waar ook anderen zijn. Bezoek ook zo weinig mogelijk kwetsbare personen zoals ouderen omdat deze grotere kans hebben om ernstig ziek te worden.
Heb je zelf klachten zoals neusverkoudheid, keelklachten of koorts? Blijf dan in ieder geval thuis en neem contact op met je huisarts.

Daarnaast sluiten er ook kringloopwinkels omdat ze door ziekte minder vrijwilligers hebben en omdat juist veel van de vrijwilligers onder de ouderen vallen en je deze niet aan het virus wilt blootstellen.

Hopelijk wordt door alle maatregelen het virus de kop ingedrukt en kunnen we over een tijd weer gezellig alle kringloopwinkels bij langs om allerlei mooie en nuttige tweedehands spullen te kopen! Heb je spullen die je aan een kringloopwinkel wilt doneren? Een deel van de kringlopen haalt ook geen spullen meer op, bewaar ze dus zoveel mogelijk en maak er de kringloopwinkels blij mee wanneer ze weer open gaan!

Vergelijkbare kringloopwinkels

Leave a Comment