Search

Deuren op slot bij Kringloopwinkel Abel Tasman in Grootegast

Na 32 jaar gedoneerde spullen te verkopen om met het geld goede doelen in Grootegast en omgeving te steunen is Kringloopwinkel Abel Tasman er mee gestopt.

Veel bezoekers, te weinig vrijwilligers
Ondanks dat er voldoende mensen uit Grootegast en de hele regio kwamen winkelen bij deze kringloop kon het niet draaiende worden gehouden, er was namelijk steeds een groot tekort aan vrijwilligers.

87-jarige vrijwilliger
De vrijwilligers bij deze kringloop werden steeds ouder, er werkten veel 70-jarigen en zelfs een 87-jarige. Helaas kwamen er ondanks pogingen om meer vrijwilligers te vinden geen nieuwe mensen bij.

Mogelijk gaat dit met meer kringloopwinkels gebeuren
Waarschijnlijk krijgen meerdere kringloopwinkels de komende jaren met dit probleem te maken, tegenwoordig werken de meeste mensen langer door en er is ook ontzettend veel keuze aan vrijwilligerswerk en andere activiteiten voor gepensioneerden.

Is vrijwilligerswerk bij een kringloopwinkel iets voor jou?
Zou jij bij een kringloopwinkel vrijwilligerswerk willen doen? Het is vaak erg afwisselend werk en meestal erg gezellig, je komt ontzettend veel mensen tegen. Naast leuke contacten met collega’s kom je bij kringloopwinkels ook allerlei interessante klanten tegen die op zoek zijn naar van alles. Vraag er eens naar bij een gezellige kringloopwinkel bij je in de buurt, misschien zijn ze net naar je op zoek!

De Abel Tasman Kringloopwinkel in Farmsum is nog wel actief, deze winkel is van een andere organisatie.

Vergelijkbare kringloopwinkels

Leave a Comment