Search

Kringloopwinkels steeds populairder

Ruim 10 jaar geleden was er economisch crisis in de wereld en dat was ook in Nederland goed te merken. De koopkracht bleef ongeveer hetzelfde maar vanwege de onzekerheid werd het kopen van dure spullen uitgesteld en letten veel meer mensen op de prijs van boodschappen en andere spullen. Hierdoor wisten veel meer mensen de kringloopwinkel te vinden om bijvoorbeeld te besparen op het kopen van meubels en kleding. Ook voor keukenspullen en witgoed kwamen mensen vaker naar de verschillende kringloopwinkels.

Mensen geven meer geld uit bij de kringloop

Op dit moment gaat het weer goed met de economie en hebben de mensen meer zekerheid en vertrouwen, er worden ook weer duurdere spullen gekocht. Een aantal kringloopwinkels ging er van uit dat bij een betere economie het bezoek weer omlaag zou gaan maar het tegengestelde is het geval, er wordt juist meer geld uitgegeven in de kringloop.

Andere bezoekers bij de kringloop

Een belangrijke reden hiervoor is dat het voor veel mensen steeds normaler is om naar een kringloop te gaan, tegenwoordig komen er veel mensen die op zoek zijn naar verzamelwaardige spullen, merkkleding en ook decoratieve spullen. En wanneer ze zijn uitgekeken op de spullen brengen ze het weer naar de kringloop zodat ze opnieuw verkocht kunnen worden.

Zijn kringloopwinkels duurder geworden?

Daarnaast kan de hogere omzet komen omdat kringlopen hogere prijzen rekenen. Volgens de kringloopwinkels zelf hebben ze hun prijzen niet verhoogd maar veel bezoekers denken daar anders over. Die vinden dat kringloopwinkels steeds duurder worden.

Kosten voor kringloopwinkels steeds hoger

Dat kringloopwinkels hun prijzen verhogen is op zich ook logisch, ze krijgen te maken met steeds hogere kosten. Omdat veel meer mensen hun spullen naar de kringloop brengen of het laten ophalen raken de winkels overvol, ook is de kwaliteit van de spullen niet altijd goed, er komen bijvoorbeeld ook veel kapotte of vieze spullen binnen die niet hergebruikt kunnen worden. De kringloop moet deze uiteindelijk ook naar de stort brengen en de afvaltarieven zijn de laatste jaren flink gestegen, ook voor de kringloopbedrijven.

Wat vind jij?

Wat koop je zelf vooral bij de kringloopwinkel en heb je gemerkt dat ze duurder zijn geworden?

Vergelijkbare kringloopwinkels

Leave a Comment